Historie 

Mange skoleelever i Norge får ikke den nødvendige hjelpen med leksene hjemme. Dette var et stort problem i midten av 1990-tallet. Tamilske elever strevde på den norske skolen og foreldrene kunne ikke bidra på grunn av manglende språkkunnskaper. For å motvirke dette ble TRVS-leksehjelp startet av frivillige studenter.

 

TRVS-Leksehjelp ble startet i februar 1995 med 5 elever. Tilbudet eskalerte raskt og det ble fort mange elever og elever med forskjellige nasjonaliteter.  Et problem som ble oppdaget i det tamilske miljøet viste seg å være problem for  store deler av  befolkningen.

 

Flere frivillige ressurspersoner tilsluttet seg TRVS-leksehjelp for å bidra til å hjelpe. Mange av disse som i senere tid har blitt en del av laget var selv tidligere elver.

 

Per dags dato har TRVS leksehjelp 173 barn- og unge som benytter seg av leksehjelp tilbudet hver søndag.​​Det er viktig for oss at elevene lærer og styrker kunnskap når de er hos oss. Men like viktig er elevens nettverk og sosiale ferdigheter. Vi har derfor forskjellige aktiviteter for elevene våre. Det arrangeres fotballturnering, motivasjonsseminar og andre aktiviteter der elevene kan bli bedre kjent med hverandre og andre som har tilknytning til leksehjelpen.

Visjon

 

Hjelpe barn og ungdommer i deres skolegang gjennom å transformere deres vanskeligheter til muligheter under utdanningen.

 

Vi ønsker å forme gode og ressurssterke samfunnsborgere ved å tilby kunnskap.

 

Mål

 

Vårt mål er å maksimere brukernes kunnskapsnivå.

Sosialt

I tillegg til fast leksehjelp på søndager er vi opptatt av at elevene får et nettverk i sin aldersgruppe, og tilegner seg sunne sosiale ferdigheter. Derfor arrangerer vi motivasjonsseminar for elever på VGS, og idrettsdag for alle elever. 

 

Dersom du ønsker å prøve ut TRVS Leksehjelp er du velkommen på søndager kl. 09:30. For ytterligere informasjon eller spørsmål kan du kontakte vår koordinator på følgende kontaktinformasjon:

 

Tlf. 400 76 703/400 56 574

E-post: trvs.leksehjelp@gmail.com

Vår visjon

TRVS Leksehjelp er et frivillig initiativ som driftes av unge norsk-tamilere med ulike fagbakgrunn. Per 2019 gjennomgår vi en satsing med fokus på å rekruttere lærere med kvalifikasjoner til å lære bort fag, og målrettet forbedring av elevenes prestasjoner på skolen. Vår visjon er å gi tilbake til det tamilske samfunnet i Norge, ved å hjelpe barn og ungdom til å trives med fag og lykkes i sitt utdanningsløp.   

 

Gjennom vårt arbeid er vår visjon å forme ressurssterke norsk-tamilere i det norske samfunnet

Hva kan TRVS Leksehjelp tilby?

 

TRVS Leksehjelp 2019 sin største styrke er våre frivillige lærere som stiller opp hver søndag. Våre lærere er unge voksne som per dags dato er studenter, eller er unge voksne i arbeid etter fullført høyere utdanning. For TRVS Leksehjelpsteamet er det tre verdier som gjelder: faglig dyktighet, motivasjon og gode holdninger. Det er disse verdiene vi ønsker å reflektere ovenfor elevene.  Her er fire gode grunner for å benytte søndager på TRVS Leksehjelp.

 

  1. Lærerne er ganske så oppdatert i dagens pensum og læringsmetodikk

  2. Det at læreren selv er student fører til mer vennskapelig forhold til læreren og læreren blir et forbilde for eleven.

  3. Læreren fungere som en rådgiver som oppmuntrer til høyere utdanning og råd gir elevene i forhold til fagvalg.

  4. Elevene forholder seg til sin klasse og sine faste lærere.

 

Et annet styrke er at vi har 2.etg lokale med de fasilitetene som er nødvendige for godt læringsmiljø.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

© 2023 by Aron Saji Thasan

  • w-facebook
  • Instagram - Hvit Circle

Kontakt oss 400 56 574 /   trvs@trvs.no  /  Nedre Rommen 3 0988 OSLO